Miejsce prawdziwych bluejackierów ;)
Nie jesteś zalogowany.
Witam po dłuższej przerwie.
Wszystkim sympatykom tego forum składam najlepsze życzenia w nowym 201o roku - chciałoby się powiedzieć Do Siego Ataku 2010
.
Na stronie Telepolis opublikowano listę "gorących telefonów 2009 roku:
1. Samsung S5230 Avila
2. Nokia N900
3. Samsung M8910 Pixon12
4. HTC HD2
5. Samsung i8910 Omnia HD
6. Nokia E52
7. LG GD910
8. Motorola Milestone / Droid
9. Apple iPhone 3GS
10. LG BL40
Pomijam klucz jaki zastosowała redakcja, proponuję utworzyć nasz ranking TOP telefonów.
Najważniejsze a może nie koniecznie to kryterium Bluejacking.
Jakie są wasze propozycje ? Oceny telefonów z krótkim merytorycznym uzasadnieniem kierujcie na mój mail szand1.malpa.wp.pl do soboty tj. 23 stycznia br. do godz 24.00
Najpóźniej w poniedziałek tj 25 stycznia przedstawię Wam wyniki naszego rankingu.
Myślę że nasza top lista będzie dużym HITem wśród użytkowników nie tylko forum Bluejacking.pl
Ostatnio edytowany przez TonY (2010-01-13 12:04:58)
Jak dla mnie pomysł nawet ciekawy żeby zrobic liste telefonów które jak najlepiej nadają się do bluejackingu i bluehackingu .PS: co to za dziwny e-mail szand1.malpa.wp.pl a nie powinno byc szand1@wp.pl :} .
Ostatnio edytowany przez ziomekthebest (2010-01-13 12:07:18)

najlepsze telefony do BJ to te z Bt 1.1 lub 1.2 bo tam nie ma takich zabezpieczeń jak w bt 2.0 lub 2.1
ziomekthebest napisał:
J co to za dziwny e-mail szand1.malpa.wp.pl a nie powinno byc szand1@w....p.pl :} .
Oczywiście że tak powinno być, jednak wiesz, że roboty spamerów z całego świata tylko czekają na jakiś nowy adres mailowy aby go zapisać i sprzedać do spamu!!
Ja powiem tak najlepszym telefonem do bluejackingu jak i bluehackingu jest nokia n95 jest tania ale w miare poręczna ,posiada system s60v3 a także można wgrac moduły pythona co daje nam wiele aplikacji do bluejackingu/hackingu ,wszystkie te nowe telefony typu 5800 n97 jeżeli chodzi o dziedzinę bluehackingu się chowają s60v5 ma mało programów do tej dziedziny .

Będę głosować na Nokie 6300, ponieważ używam jej od roku. Jest normalna, świetne audio, bateria ok 6 dni.
Oprogramowanie instaluje się bez problemu. BT działa świetnie. Ataki spoko.
W każdej opcji net bez problemu.
Cena pozwala wybrać zarówno model "fabrycznie nowy" jak i używany ale jak "nowy"
Ahhh nokia 6300 używałem jej jeszcze na początku mojej zabawy z BJ I BH .Nawet niezła .

Moim faworytem jest SE g502.
Bluejacking /hacking, oczywiście jest bardzo dobry do tych rzeczy. Odpalam bez problemu trzy aplikacje. Chociaz czasem się wiesza. Internet, dość dobry. Głośnik jak dla mnie wystarczający. Bateria, przy moim trybie użytkowania 3 dni, to i tak bardzo dobrze! ![]()
ziomekthebest napisał:
Ja powiem tak najlepszym telefonem do bluejackingu jak i bluehackingu jest nokia n95 jest tania ale w miare poręczna ,posiada system s60v3 a także można wgrac moduły pythona co daje nam wiele aplikacji do bluejackingu/hackingu ,wszystkie te nowe telefony typu 5800 n97 jeżeli chodzi o dziedzinę bluehackingu się chowają s60v5 ma mało programów do tej dziedziny .
mylisz się n95 nie jest aż taka dobra do BJ bo ma inne zabezpieczenia tak samo jak n73 i większość funkcji nie będzie działać, najlepsze telefony do BJ to Sony Ericssony lub motorole ale stare np. k750i i motka e398 lub v3
Dzisiaj jest 18 stycznia - nie mam żadnego maila z propozycjami głosów na top telefony wg BJ-Pl, nie wiem czy to był dobry pomysł.
Nie licząc wcześniejszych postów to zainteresowanie jest znikome.
Zgodnie z deklaracją czekam do soboty tj 23 stycznia br.
leo20 ty tu mówisz o telefonach na które najlepiej atakowac wiadomo że se są słabo zabezpieczone i łatwo je zbluejackowac ale ja mówię o n95 jako o telefonie atakującym .

TonY, na naszym forum ruch jest zazwyczaj mały. Więc nie dziw się. Dobrze że chociaż parę postów jest. ![]()
ziomekthebest każdy telefon z bt jest dobry do ataku
A i tu jest nie prawda ,LG prawie się nic robic nie da .nie lepsze są motorole .

Choć mówią że lepsze jest wrogiem dobrego:)

Dobra dobra bo nam się t mały offtop robi zostańmy przy temacie propozycje są takie :
-nokia n95
-SE g502
-nokia 6300
Przypominam o ile dobrze zrozumiałem kolegę tony'ego to chodzi o telefony służące do ataku .Zgłaszajcie jeszcze modele .

a co myślicie o E51 se k800i siemens el71
Ostatnio edytowany przez MIKI_NOX (2010-01-20 16:40:15)