Miejsce prawdziwych bluejackierów ;)
Nie jesteś zalogowany.
Był to dość niespodziewany atak, po prostu mnie zamurowało:
spokojnie sobie sie w autobusie i nagle wpada mi pomysł na odrobinę Blue Jackingu ;D
włączam BT i tworze notatkę... nagle coś mi przerywa a na wyświetlaczu pojawia się "I see you wpisz 1, do you see me?" [miałem nazwę urządzenia ustawioną na wpisz 1] zacząłem szukać urządzenia i widzę "bluejacker", no to wysyłam mu notatkę " nie, nie widzę cię
"
po wysłaniu tej notatki nagle mi telefon zaczął wibrować a potem zanim BT zdążyłem wyłączyć to mi się tel zrestartował! To było przegięcie zacząłem się rozglądać ale nikogo podejrzanego nie zobaczyłem... xD
kto mieczem wojuje sam od miecza ginie xDD
P.S
a telefon w serwisie bo sie przez to zepsuł i sie nie włącza ![]()
OMG! Dobry był ten ktoś ;>
Swoją drogą nie tak dawno byłem w Trójmieście. Głównie jeździłem kolejką podmiejską i nikogo nie łapałem...
Cartoonman Kiedy to było?? wczoraj?? Bo wczoraj podobny atak przeprowadziłem ale nie pamiętam BTname... Właśnie w spocie w autobusie 181... Jechałem do kumpla z WOPRu xP
Hehe no ale zeby kolega kolege ? a tak serio, Jak Twoj telefon znalaz sie na liscie telefonow w "moich urzadzeniach" ? bo skoro nie sparowales ich to jakim cudem ?
po każdym ataku czyszczę moje urządzenia... żeby ktoś mi nie zrobił psikusa...chyba proste??
Haha, czyli już użytkownicy forum robią sobie nawzajem takie numery?
HAHAHA
Dobre, dobre.
Kto mieczem wojuje, od miecza ginie ;D
Moze ktos mnie kiedys w Krk dorwie
Ja sie pisze na takie akcje ![]()
No niestety T3k Ja do karkowa sie nie wybieram xP ale jak będziesz w Gda to sie strzeż xP
nie mam pojęcia jakim cudem udało mu się to zrobić może miał symbiana albo windows mobile i zainstalował jakiś poważniejszy program do BJ.. O.o niestety to było jakiś tydzień temu od daty napisania postu, nie miałem czasu wcześniej napisać. ucieszyło mnie tylko że mi się udało mu też notatkę wysłać xP .
pozdrawiam
Więc to nie byłem ja xP
cartoonman napisał:
nie mam pojęcia jakim cudem udało mu się to zrobić może miał symbiana albo windows mobile i zainstalował jakiś poważniejszy program do BJ..
pozdrawiam
Wcale nie, na moje oko to był BT Info oraz MobiLuck (sądząc po treści komunikatu VCarda, MobiLick potrafi automatycznie wstawić tam nazwe telefonu, któremu wysyła wiadomość)
Najpierw użył MobiLuck i wysłał Ci VCarda, potem poszedł BT Info (może włączyć vibre, zrestartować telefon, mógł też spokojnie zassać Twoje kontakty i SMSy)
Możliwe, że Twoj telefon po prostu nie wymaga parowania żeby w nim namieszać (albo przypadkowo sparowałeś pisząc VCard [zdaża się], albo miałeś go już sparowanego wcześniej)
A tak w ogóle co to za pomysł, że nie ukryłeś telefonu w opcjach BT? Chyba, że miałeś ukryte, a mimo typek Cie znalazł.
Zgadzam się z Nipsu. Czasem się zdarza.
Spirit. Mam nadzieje że się spotkamy
N95 vs N95
Tylko mi pare praktyk brakuje a jaką masz zwykle nazwe
??
co do ataku... w se jak masz włączony bt, jest funkcja "Oszczędzanie energi". włączenie jej powoduje iż nie możesz przyjąć więcej niż jedno połączenie. np. kiedy wysyłasz coś komuś to nikt nie może do ciebie wejść. proste ![]()
Nka, przyjmuje wyzwanie ;p Zwykle mam Haslo 8951 ![]()
O widzę że się szykuje walka n95ątek chętnie bym się dołączył ale nie wybieram się niestety tymi czasy do krakowa szkoda bo ostatnio wymyśliłem zajebisty mix do bt terrora po prostu odpalam bt terror i wysyłam mojego moda gothica3 na komórkę ofiary a kiedy odpali grę zamiast gry pokazuje się migająca tapeta z napisem
"Co tak gały wywalasz" oczywiście trick został przetestowany i o dziwo działa ale nic nie robi z fonem ofiary ale raczej nie stosuje tego w praktyce chyba że jestem na kogoś nieżle wkurzony .

Właśnie. zamiast jakiejś tapety, dzwonka wysłać to komuś. i jaki masz telefon, cartoonman? chodzi o to, czy ten telefon wymaga sprowania, aby w nim podłożyć "BT bombę". bo to ciut dziwne, że bez sparowania uszkodził ci komórkę. i to dość poważnie.